Zákazníci O2 s Apple iPhone budou moct využívat tethering [U]

24. 02. 2011, 10:23 · Nakousnutá jabka · Bleskovka

ikonkaAktualizace: tiskové oddělení O2 potvrdilo, že bude možné využívat i funkci Personal hotspot, která bude uvedená v iOS 4.3.

Nejdřív o tom twítnul Marek Lutonský, teď mi dorazila tisková zpráva z O2 a málem jsem omdlel štěstím: Náš milovaný inkumbent po letech výkřiků, jak lze iPhone nejlépe používat právě v jeho síti, konečně uvede marketingové skřeky do souladu s realitou a přestane kriplit iPhone. Bude možné používat tethering a tedy snad doufejme i funkci Personal hotspot (poslal jsem dotaz na tiskové, uvidíme co se dozvíme)

——-

Telefónica O2 úspěšně ukončila jednání se společností Apple. Na začátku léta budou moci všichni zákazníci s mobilními telefony Apple iPhone využívat funkci Internet Tethering. Ta umožňuje sdílení internetového připojení přes mobilní telefon např. do notebooku.

Spuštění tetheringu vyžaduje novou konfiguraci telefonů prostřednictvím iTunes. Nové konfigurace jsou do iTunes nahrávány v tzv. časových oknech. V těchto dnech už proběhlo zadání dat pro konfiguraci. V průběhu března bude společnost Apple tethering testovat. Předpokládáme, že tethering bude uvolněný v nejbližším termínu, což je v průběhu května. Přesné datum zatím nebylo stanoveno.

—-

Gratulujeme O2 k úspěšnému ukončení jednání, trvalo to pouze dva a půl roku!

· Trvalý odkaz na tento příspěvěk · Linkuj.cz · Jagg.cz

  1. A ja gratuluji MaLerovi k uvedeni dalsiho prispevku po vice nez 100 dnech. A takovej to bejval ctenej blog…

    — Dany    24.2.2011 10:34    #

  2. haha a už to ani nikdo nekomentuje :)))

    — kuk    7.4.2011 11:21    #

Související články