Podpora pro některé chytré telefony přímo do Nokie

23. 04. 2007, 23:47 · Nakousnutá jabka · Bleskovka

ikonkaNokia si existence Maců všimla již před časem a vytvořila prográmek Nokia Collector pro extravagantní Nokii 7280 či začala používat WebKit jako základ pro svůj prohlížeč na chytré telefony se Symbianem. Ovšem až nyní se Nokia dokopala k trošku kompletnější podpoře svých chytrých mobilů v iSyncu – tam, kde Apple podporu nemá, Nokia nabízí pluginy do iSyncu. Tyto pluginy vyžadují nejnovější iSync z Mac OS X 10.4.9, ve kterém starší pluginy nepracují. Osobně jsem si to vyzkoušel dneska, kdy mi na 10.4.9 iSync neviděl E70 – po instalaci pluginu z webu Nokie identifikace a synchronizace proběhla v pohodě.

Jak jsem už zmínil, tyto pluginy jsou pouze pro telefony s operačním systémem Symbian S60, pokud máte “hloupý” telefon s rozhraním S40, který není podporovaný přímo v iSyncu, je asi nutné si pohrát opět s nastavením parametrů v konfiguračních souborech iSyncu. Takto to asi bude s podporou docela pěkného nového telefonku Nokia 6300. Pokud ovšem máte chytrý telefon se Symbianem, zásuvný modul pro většinu přístrojů potěší (z komunikátorů je podporován pouze 9300i). Mimochodem, mám pocit, že si ty pluginy Nokia nechala od někoho udělat na zakázku, a protože “uměl” jen pluginy pro S60, nejsou pro nepodporované S40 mobily.

Někteří uživatelé se rozčilují, že Nokie by měla nabídnout ekvivalent Nokia Suite pro Maca, osobně mi moc nechybí, snad jen možnosti typu snadné zálohy kompletního telefonu do Maca. Z mého pohledu je velmi dobře, že Nokia neignoruje Macy zcela a tam kde to (s minimem námahy) šlo, nabídla své vlastní doplňky pro iSync. Lepší než drátem do voka, resp. hrabat se v konfigurácích iSyncu. Snad bude uvolňovat pluginy i pro “hloupé”, Applem nepodporované telefony.

· Trvalý odkaz na tento příspěvěk · Linkuj.cz · Jagg.cz

  1. I kdyz mi to Android nikdy asi neodpusti, po kratkem pruzkumu jsem zradil a zakoupil 6300. Mozna je to hloupa S40, ale tim lip pro mne, protoze zretelne ja jsem na mobily hloupy.

    Zatim je opravdu nutne poladit konfiguraci iSyncu, ale myslim ze pro zbehleho uzivatele Mac OS X to nebude zadny problem. Ja postupoval podle navodu a iSync slape — jen bych bral hezci ikonu.

    — kmotr    24.4.2007 07:26    #

  2. Netusite nekdo o navodu na synchronizaci Nokie 6233 a 6111? Da se tim neco rozhodit v systemu?

    — Ondrej    24.4.2007 09:08    #

  3. kmotr: mel sem ten telefonek tuhle v ruce a je fakt hezouckej. kdybych vlastnil 6233, tak bych byl ted smutnej :).

    jen je problem, ze i takovyhle navod je pro nezkusene uzivatele proste uz moc komplikovanej :(.

    Ondrej: 6233 jsem rozchodil upravou plistu, ale proste pro bezneho usera to neni idealni metoda.

    Martin Ler    24.4.2007 09:27    #

  4. nokia se applem poslední dobou spíš inspiruje. Čekám, že se můžeme připravit na víc macovských záležitostí pro maca. Každopádně nokia suite není vůbec potřeba, protože brouzdání souborana a i posílání souborů jede bez problémů, stejně tak i synchronizace a instalace sw.

    lukoko    24.4.2007 15:47    #

Související články