Steve si bere zdravotní dovolenou

15. 01. 2009, 2:04 · Nakousnutá jabka · Bleskovka

ikonkaAč poslední zpráva vypadala poměrně optimisticky, se zdravím Steva je to horší, než se původně zdálo. Steve dnes napsal dopis spolupracovníkům, ve kterém vysvětluje, že jemu, rodině ani Apple nedělá dobře neustálý zájem jeho zdraví a také že se v uplynulém týdnu dozvěděl, že to jeho zdravotní potíže jsou “komplexnější”, než si původně myslel (čti: to co bylo v minulém dopisu nemusí být pravda).

Proto si Steve bere půlroční zdravotní dovolenou, nashledanou v létě.

Doufejme, že se dočasná dovolená nestane permanentní. Nerad bych, aby se o Jobsovi brzy psalo v podobném duchu. Knihovna nebude :(.

· Trvalý odkaz na tento příspěvěk · Linkuj.cz · Jagg.cz

  1. Jo, to je hodně smutná zpráva, ani jsem tomu zprvu nechtěl věřit… nejhorší na tom je, že ty nuly, které mu do hrobu pomohli, se teď snad i radují… (což by mě u senilů a okopávačů kotníků nepřekvapilo…) Je to velká ztráta…

    agent    15.1.2009 09:05    #

  2. agent: byl to sok, kdyz jsem to rano cetl. vidim to stejne.

    Snad to nebude se stevem jak pise maler. Uvidime za pul roku.

    — ondra    15.1.2009 09:07    #

  3. já tomu furt nák nevěřim,dyt byl vitální ,jen se malinko rozčiloval.

    — ERT    15.1.2009 09:17    #

  4. No já nevím, jestli mu pomohly do hrobu nějaký nuly. To je velmi odvážné tvrzení. Pan Kaplický prý dostal infarkt, to může dostat kdekdo. (Když jsem ráno slyšel pana Ježka, že prý byl p. Kaplický uštván, potvrdil jsem si co vím dávno: Pan Ježek je velký kretén! Měl v tom holt mít prachy.) Podívejte, kdyby dostal infarkt každej z toho že mu nechtějí dát na hraní čtyři miliardy, to by bylo bytů volnejch!

    — Jirka    15.1.2009 16:03    #

  5. chtel jsem to o smrti Kaplickyho napsat do diskuse vcera a jsem rad ze to dneska zminil sam autor.. mam pocit ze to sem patri. Me osobne se ta zprava hluboce dotkla. :(

    Jirka: to je prece jedno… Neuplaceny vyberove rizeni nema v CR narok na realizaci a to ze se posledni roky Kaplicky trapil s idiotama a ceskejma uprdencama tezkyho kalibru je fakt, at s tim pracuje Jezek jakkoliv..

    — armin    15.1.2009 16:20    #

  6. jinak s Jobsem je to taky smutny.. Kdyby oznamil obecne docasnou dovolenou(pauzu), ale definice pulroku je opravdu naznak dlouhyho casu.. budeme doufat…

    — armin    15.1.2009 16:25    #

  7. armin: možná to bylo jediný neuplacený výběrový řízená u nás… Jenže radnice měla nejdřív zjistit jestli neni sama ko by chtěl nějakou zrůdu v Praze stavět. Co pak na poctivosti když jeho výtvoy jsou většinou hnus.
    Takovýhle všeobecný věci nemůže vybírat 10 pánů chytrehjch.
    A osobně potkat toho blba co dělal tančící barák tak ho hodim do Vltavy.

    Krtek    16.1.2009 10:21    #

  8. Ad chobotnice – problém je v tom, že to výběrové řízení nebylo v pořádku ani náhodou, to prostě nikdo neokecá. Nedodržení podmínek zadání, vůbec celé řízení v některých ohledech v rozporu s naší legislativou a snaha okecávat to tím, že to na výběr mezinárodní unie architektů tak docela neplatí, k tomu nepříliš jasné financování stavby – Ježek by opravdu zasluhoval nakopat kamsi. “Vinu” Kaplického si netroufám posoudit, možná dělal opravdu vše v dobré víře, možná ne, to už se asi nikdy nedozvíme.

    Že přirozeně následně začaly hrát roli i jiné vlivy a snaha o odstřelení projektu nebyla zdaleka vždy korektní je sice fakt, jenže pokud by projekt stál na solidnějších základech, tak by se jim dalo čelit daleko snáze, takto to byla dost ztracená záležitost.

    — thr    16.1.2009 10:43    #

  9. to 5. Ono to není jedno. On se ten pan Kaplický “s idiotama a ceskejma uprdencama tezkyho kalibru” trápil proto, že od nich chtěl prachy a ne že by s nima chtěl jezdit na dovolenou, nebo je učit skákat přes bidlo. Jestliže vy dostanete vžzdycky od každýho idiota prachy aniž byste se trápil, jste výjimkou.

    — Jirka    17.1.2009 10:12    #

  10. Jirka: Ty jsi opravdu jen ubožák, co k tomu více dodat…

    agent    17.1.2009 17:16    #

  11. to 9.: tak tohle uz je uroven diskuse jak na idnes.cz..

    Skoda ze lidovy vystupovani jedince, zpusobi sirokou interakci lidi bez mentalnich schopnosti, kdyz uz ne pochopeni oboru, tak alespon pokory k nemu.. V pripade Kaplickyho to plati mnohonasobne a uprimne me to mrzi. Mel jsem Kaplickyho rad davno pred knihovnou a jako clovek, architekt a designer pro me patril k tem dulezitym.

    — armin    18.1.2009 09:54    #

  12. to 10. Co to meleš?!?

    Kaplickýho teď dobře vystihla E. Jiřičná která s ním žila 10 let – snílek s kterým je těžká domluva

    případ Blob krásně obnažil spoustu věcí stejně jako se to teď děje s tou plastikou Bruselu :)

    — uggmug    18.1.2009 13:21    #

  13. uggmug: ale taky o nem Jiricna rekla, ze to je nejtalentovanejsi clovek, kteryho znala… chlapce

    — armin    18.1.2009 14:17    #

  14. S Jobsem jedine dobre – aspon si Apple vyzkousi ze to jde i bez nej a jednou az zmizi defintivne to nebude zasadni problem

    — Marek    18.1.2009 16:11    #

  15. Kaplicky je obrovska ztrata :-( Ale kdo za to muze je nesmysl rikat. Kdyz uz, tak nejvetsi vliv na to melo nejspis momentalni nadseni.
    Priznam se, ze kdyz jsem poprve videl navrh knihovny, tak jsem byl v soku. Ale jeste ten den se mi zacala moc libit. Chtel bych, aby takova stavba stala, ale jsem zasadne proti tomu, aby stala na Letne (nebo jakakoliv jina). Zelenych ploch je v centru Prahy tak malo, ze by se mely chranit a ne z nich delat stavebni parcelu!
    S Jobsem to byl podobny sok :-( Snad to dopadne dobre…

    Lukas Kalista    19.1.2009 00:50    #

  16. LK: iirc to melo stat v podstate JEN na miste soucasneho (minuleho obratiste autobusu a tramvaji.

    Martin Ler    19.1.2009 01:10    #

  17. ML:- jenze ne uplne (cast parku mela jit pryc), navic obraciste se melo prestehovat k tunelu za ministerstvo, kde by padla dalsi cast. Ale hlavne by to dalo zasadni impulz pro Letnou jako stavebni parcelu. Nasledovat melo akvarium, “Narodni stadion” atd.

    Druha vec je, ze to zkratka do historickeho centra nepatri. Okolni zastavbu by stejne jako kazdy z navrhu silne prevysovala a vyrazne rusila panorama Prazskeho hradu prakticky ze vsech vyhlidkovych mist (staci se kouknout na oficialni podklady Kaplickeho, kde je ma zakreslene). To ale nic nemeni nic na tom, ze stavba by to byla moc pekna. Za vyber mista nemuze on…

    Mimochodem – na tohle budou vzdy odpurci i priznivci. Ja jsem zastance tradice – tedy co je dobre a pekne, tak zachovat. Jini chteji, aby stavby zily a tak jsou pro neustale prestavby. S tim ja nesouhlasim, nebot podle mne bychom meli nechat nasim potomkum neco po predcich. Nejradikalnejsi nazor druheho tabora jsem slysel od Vavry (coz mne dost prekvapilo) – ten by se chtel dozit toho, aby neco jako Blob vyrostlo primo na Prazskem Hrade.

    Lukas Kalista    19.1.2009 03:00    #

  18. Mno, Prazsky hrad at se klidne konzervuje. Ale blbnout kvuli tomu, ze nahodou bude nekde blob videt… to je pitomost. pokusy s balonem np. ukazaly, ze z karlova mostu by blob videt nebyl. takze historicka konzervace vocamcad pocamcad a zrovna blob by mi prisel jako velice pekne doplneni, pokud by uz teda odnekud byl videt. mozna z petrina.

    Martin Ler    19.1.2009 10:34    #

  19. to agent. Vy ale nejste ubožák, naopak se mi líbíte, nejste z Brna?

    — Jirka    19.1.2009 11:27    #

  20. Když sme u tý “nádhery” bloba… Já bych si to uměl představit právě někde v přírodě. V hlubokejch lesích, daleko od lidí, takovej elfí palác. Už jenom čekat kdy z něj vyběhne nějakej ministerskej troll

    Krtek    19.1.2009 17:33    #

  21. Martine – doporucuji ti prostudovat si materialy primo Kaplickeho. Podle jeho vizualizaci by z Karlova mostu mel byt videt. Takze bud neumel spocitat, co videt bude, cemu neverim, nebo tam umyslne lze.

    Ale i kdyby z Karlova mostu videt nebyl – ze vsech ostatnich vyhlidkovych mist na Hrad by videt byl – od Narodniho divadla pocinaje po Vysehrad konce. A z Petrina by se primo Hrad s Blobem kryly. V tomhle se zkratka neshodneme. Ja zkratka nesouhlasim, aby tak vyrazna stavba byla v centru historickeho mesta (a je jedno zda od Kaplickeho ci kohokoliv jineho). Podle mne tam zkratka nepatri. Treba na Pankraci bych si ji dovedl predstavit mnohem lepe (rozhodne lepe, nez planovane mrakodrapy)

    Lukas Kalista    19.1.2009 18:20    #

  22. Historie histerie…. placani…. i mezi budovama panorama hradcan najdete objekty s obrovskym casovym rozpetim. Knihovna by nijak panoramatu neublizila – nebyla by ani nahodou dominantni a k vyvoji mesta to patri.Kolik prasaren bez protestu se udela, napr. rekonstrukce karlova mostu “ala” sex s polstarem a spousta jinejch skvostu. A tady maximalne vadila mimoradne kvalitni a nadcasova architektura, ktera by tu nasi prahu jenom zhodnotila…

    — armin    19.1.2009 19:08    #

  23. krtek: aaa, pan je esteet:) to je videt i s komentare k tancicimu domu..

    stejne je zvlastni, ze priznivci apple se takhle rozchazeji v narozech na architekturu, resp design.. :)

    — armin    19.1.2009 19:18    #

  24. LK: HISTORICKE MESTO? Praha neni skanzen! Mimochodem, v tom pripade VRELE doporucuji se zasadit o zbourani tech dvou hnusnejch pseudogotickejch vezi na chramu svateho vita. jakapak historie, pane!
    http://www.ifotovideo.cz/clanek.php?id=526

    je zajimave pozorovat jak nazory na design, tak na “komu to prospeje”, tak na vyvoj mesta jako celku. no, aspon nejaky pekny flemik, obcas.

    Martin Ler    19.1.2009 23:43    #

  25. Já třeba nechápu, proč se domy v historickecjh částech nestavěj ve stejnym stylu jako třeba před 300-500 lety.

    23: jo tančící dům je jednak hnusnej a druhak tam nepatří. Nic proti podobnejm “skvostum” ale když už to někam takhle nacpat, byl bych pro nějaký místní referendum. Vkus každýho je jinej a kdyby to většina lidí někde chtěla, OK ale když ne, nemá cenu prosazovat sebedokonalejší vejmysl jenom proto že to je dokonalý i když to většina lidí nechce což se dneska děje. Viz knihovna. Neberu jí jedinečnost ale neznam moc lidí komu by se líbila. Vlastně ty co znam čtu na netu, osobně nikoho.

    Krtek    20.1.2009 19:45    #

  26. Knihovna se líbit může a nemusí. Mně osobně víc než vzhled stavby vadily ty tanečky okolo. Takové to trvání, že knihovna tam být musí a nemůže být ve Stodůlkách. Tam holt nemůže být proto, že by na dílo p. Kaplického nebylo dostatečně vidět. Kdo by si kupoval pohlednici ze Stodůlek. Ale v pozadí s Hradčany, to je jiný kafe!
    Na rozdíl od Vás všech tam poblíž bydlím. Pokusy na Letenské pláni postavit cokoliv se datují už 40 let. Za bolševika Praha na tohle měla instituci – Ăštvar hlavního architekta. Ať byla jakákoliv, Letenskou pláň si uhlídala. Teď co se kde postaví, rozhoduje volený/nevolený šmoula na magistrátu. Po zkušenostech s magistrátem je jasné, že s erudicí a spravedlivě. A jedno vím jistě. Jakmile se postaví na části Letenské pláně cokoliv, prolomí to tabu a do 10ti let je zastavěná celá stavbami, které Praha „must have". Třeba hotely, Národními stadiony a p. A hádejte kdo v tom bude kejvat?
    Za Tančící dům bych osobně p. Miluničovi dal také pohlavek, ale dělat referendum z okolobydlících líbí/nelíbí je pitomost a nemá to oporu v ničem. A pak by se nepostavilo opravdu vůbec nic. Mám kamaráda, který tam kvůli prestiži najal kanceláře. Musel se upsat na deset let. Teď počítá dny. Hrůza. Není tam jediný pravý vingl. Okna netěsní, nikdo to nechce opravit. Činže jak na Páté. Co člověk, to názor.

    — Jirka    21.1.2009 09:48    #

  27. Ono nema cenu uz komentovat nektere prispevky. Jen chci napsat na jak neskutecnym omylu jsou ti, kteri si mysli, ze zmena mista je pro jakykoliv architektonicky dilo nepodstatna. Vzdyt nove misto = uplne nove zadani…

    — armin    21.1.2009 12:03    #

  28. Ono to fakt nemá cenu. Já mluvil obecně o knihovně ve Stodůlkách. A nikdo tady neřekl že si myslí že změna místa nepodstatná. Ale on ten projekt také může doznat změny. Každý.

    — Jirka    22.1.2009 13:44    #

  29. Steveovi to kouká z očí, stačí si projít pár fotek z poslední doby. Kdo má co dělat s lidma, kteří jsou na půli cesty odsud, ví, o čem mluvím. Za předešlým mlžením o jeho zdravotním stavu bych naopak viděl snahu ztlumit paniku mezi akcionáři, za oznámením o pauze jeho odchod. Definitivní. Obávám se, že některé senzacechtivé články vyšly “jen” o pár měsíců předčasně.

    — XYZ    23.1.2009 20:27    #

Související články